Politika privatnosti

Ferrero d.o.o. (“Ferrero”) je posvećen zaštiti privatnosti korisnika ove web stranice (“Web stranica”) i učinit će sve da osigura da se osobni podaci korisnika tretiraju na način koji poštuje njihova osnovna prava i slobode, kao i njihovo lično dostojanstvo, s posebnim naglaskom na povjerljivost podataka.

Politika privatnosti opisuje vašu mogućnost korištenja, pristupa i ispravljanja vaših ličnih podataka.

Možemo tražiti od korisnika da nam dostave određene lične podatke i podatke kako bismo im mogli pružiti naše usluge, te bismo vam stoga objasnili postupke i načine na koje postupamo s informacijama koje nam dostavite.

Općenito, sve informacije i podatke koje nam pružite ili koje prikupljamo na bilo koji drugi način u kontekstu korištenja ove web stranice, Ferrero će koristiti u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679 („GDPR ”). To posebno znači da svaka obrada ličnih podataka od strane Ferrera poštuje principe zakonitosti, pravičnosti, transparentnosti, ograničenja svrhe, ograničenja perioda čuvanja, ograničenja zadržavanja podataka na minimum, tačnosti, integriteta i povjerljivosti.

 

Voditelj obrade

Voditelj obrade u vezi sa svim poslovima obrade osobnih podataka koji se obavljaju putem ove web stranice je Ferrero, sa sjedištem na adresi Radnička cesta 39, Zagreb, Hrvatska. Da biste nas kontaktirali u vezi s bilo kojim informacijama koje se odnose na obradu osobnih podataka od strane Ferrera, uključujući Ferrero procesore, kontaktirajte nas na privacy.hr@ferrero.com .

 

Koje informacije prikupljamo od vas?

Kada koristite web stranicu i, posebno, kada nam date informacije i otpremite datoteke na našu web stranicu za pristup uslugama web stranice, Ferrero može prikupljati i obraditi informacije koje se odnose na vas kao pojedinca, što će omogućiti vašu identifikaciju, direktno ili zajedno sa dodatnim informacijama (“Lični podaci”). Ferrero može prikupiti ove informacije kada odlučite da ih pružite (npr. kada zatražite bilo koju uslugu koju Ferrero pruža putem web stranice) ili jednostavno analizirajući vaše aktivnosti na web stranici.

 

Podaci koje korisnici daju dobrovoljno

Prilikom kreiranja naloga na web stranici, tražit ćemo od vas da navedete određene lične podatke kao što su kontakt informacije (npr. vaše ime i prezime).

Podaci o pretraživanju

Rad web stranice, što je standard za bilo koju web stranicu na Internetu, uključuje korištenje računarskih sistema i softverskih procedura koje prikupljaju informacije o korisnicima web stranice u sklopu njenog rutinskog rada, a prijenos tih informacija se vrši automatski kada korištenjem Internet komunikacijskih protokola.

Iako Ferrero ne prikuplja takve informacije kako bi ih povezao s pojedinačnim korisnicima, moguće je da takve informacije, zbog svoje prirode i putem obrade i povezivanja s drugim podacima trećih strana, identifikuju korisnike, bilo direktno putem takvih informacija ili koristeći druge prikupljene informacije. Stoga se takve informacije također moraju smatrati ličnim podacima.

Ove informacije uključuju nekoliko različitih parametara koji se odnose na vaš operativni sistem i IT okruženje, uključujući vašu IP adresu, lokaciju (zemlju), naziv domene vašeg računara, Uniform Resource Identifier (URI) adresu za sadržaj koji tražite na web stranici, zahtjev za vrijeme, informacije o vašim aktivnostima na našoj mrežnoj stanici (na primjer, stranice koje posjećujete, proizvodi koje pregledavate), način podnošenja zahtjeva serveru, dimenzije datoteka koje dobijate nakon podnošenja zahtjeva, numerički kod koji označava status odgovora servera (uspješan , greška, itd.), informacije o uređaju (na primjer, vašem računalu, tabletu ili pametnom telefonu) koji koristite za pristup našoj web stranici, i tako dalje, putem kolačića i drugih tehnologija koje omogućavaju ovu metodu praćenja.

Ferrero će takve podatke koristiti isključivo u anonimne, statističke svrhe informiranja o korištenju naše web stranice i neće ih povezivati ​​s podacima identificiranim od strane pojedinačnih korisnika, kako bi osigurao pravilan rad web stranice i identificirao greške i/ili zloupotrebu web stranice. Ovi podaci se također mogu koristiti za potrebe istrage odgovornosti u slučaju IT zločina počinjenih protiv web stranice.

 

Aktivnosti obrade

Obrada podataka se obavlja kroz takve postupke i tehnička i elektronska sredstva koja su pogodna za zaštitu povjerljivosti i sigurnosti podataka, a sastoje se od prikupljanja, evidentiranja, organizacije, strukturiranja, čuvanja, prilagođavanja, uvida, razrade, modifikacije, upotrebe, odabira, preuzimanje, sinkronizacija, korištenje, kombiniranje, blokiranje, slanje, distribucija, brisanje i uništavanje podataka, uključujući kombinaciju dvije ili više takvih aktivnosti.

 

Zašto obrađujemo ove informacije? Svrha i pravni osnov obrade

Ferrero namjerava koristiti vaše lične podatke prikupljene putem svoje web stranice u sljedeće svrhe:

 • U cilju provođenja nagradne igre, učesnici nagradne igre ovlašćuju Ferrero da prikuplja i obrađuje sljedeće lične podatke učesnika nagradne igre: ime, prezime, adresu, e-mail adresu, broj telefona, broj računa za kupljeni Kinder proizvod, IP adresu, starost, u svrhu izvođenja nagradne igre, a sve u skladu sa Pravilima nagradne igre, Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti. Lični podaci učesnika će se koristiti do kraja nagradne igre, a ukoliko učesnik ne želi dati svoje lične podatke, neće moći da učestvuje u nagradnoj igri. Dobitnike nagrada, njihovo ime i prezime Ferrero može objaviti i koristiti bez naknade i prethodne najave u štampanom, audio, vizuelnom i video materijalu u svrhu promocije Ferrera proizvoda. Podaci o dobitnicima nagrada (ime, prezime, mjesto) javno se objavljuju na web stranici.
 • Za potrebe marketinga, promidžbe i odnosa s javnošću, uključujući izravni marketing, kao i studije, istraživanja, tržišne statistike ili ankete, putem e-pošte, SMS-a, proslijeđenih obavijesti, skočih prozora, izravnih poruka, telefonskih poziva operatera, službenih stranica društvenih mreža Ferrera, povezanih s proizvodima i uslugama Ferrera („marketing“) i za slanje ponuda, promidžbi ili drugih informacija o našim proizvodima i uslugama. Slanje komercijalnih informacija (newslettera) provodimo nekoliko puta godišnje od strane marketinškog partnera odabranog za provođenje i organizaciju događanja i na način da se poziva korisnike za sudjelovanje u nagradnom natječaju. Prilikom slanja newslettera obrađuju se podaci ime, prezime, e-mail adresa, datum i vrijeme prijave i odjave, broj i vrijeme otvaranja newlsttera i klikovi na poveznice. Obrada za ove potrebe temelji se na Vašoj privoli. Niste obvezni Ferreru dati privolu za korištenje Vaših osobnih podataka za ove potrebe te ako odbijete dati privolu za Vas neće zbog toga biti ikakvih posljedica (osim što nećete moći primati poruke izravnog marketinga od Ferrera). Također, svaku privolu koju date možete kasnije povući.
 • Za potrebe budućeg marketinga, promidžbe i odnosa s javnošću, slanjem izravnih marketinških materijala putem e-pošte u vezi s proizvodima i uslugama koje Ferrero pruža, a koji su identični ili slični onima koje ste prethodno zatražili koristeći mrežnu stranicu ( „Soft Spam“). Obrada podataka za ove potrebe temelji se na legitimnom interesu Ferrera za slanjem izravnih marketinških materijala putem e-pošte u vezi s proizvodima i uslugama koje Ferrero pruža, a koji su identični ili slični onima koje ste prethodno zatražili koristeći mrežnu stranicu. Ove poruke e-pošte možete blokirati, što za Vas neće imati nikakve posljedice (osim što nećete moći primati daljnje poruke od Ferrera), tako da kliknete na poveznicu navedenu na dnu svih takvih poruka. Za izradu korisničkih profila (individualnih i/ili skupnih profila) na našoj mrežnoj stranici, prikupljanjem i analizom informacija o preferencijama koje odaberete i izborima koje donesete na mrežnoj stranici kao i Vašim općim aktivnostima na mrežnoj stranici, korištenjem kolačića za izradu profila („izrada profila“ ). Ove informacije koristimo za personalizaciju usluga koje pružamo putem mrežne stranice, kada je to moguće, kako bismo se prilagodili Vašim preferencijama i izborima te kako bismo Vam pružili informacije i oglase koji su relevantni za Vas i Vaše interese, kako bismo predložili prilagođene ponude koje su Vama od interesa, kako bismo Vam pružili informacije o drugim mrežnim stranicama/uslugama za koje Ferrero smatra da bi Vam mogle biti zanimljive.
 • Obrada u ove svrhe temelji se na vašem pristanku, prikupljenom kolačićima putem iskačućih prozora i/ili polja koja je potrebno označiti. Nikada niste dužni dati pristanak Ferreru za korištenje vaših osobnih podataka u ove svrhe i ako odbijete dati svoj pristanak, neće biti posljedica (osim što nećete imati koristi od personalizacije vašeg iskustva korištenja web stranice). Također možete povući svaki pristanak koji date kasnije, bilo promjenom postavki na svom uređaju ili kontaktiranjem Ferrera putem gore navedene adrese.
 • Kako bismo osigurali da Ferrero poštuje zakone koji ga obvezuju da prikuplja i/ili dalje obrađuje određene vrste osobnih podataka, uključujući pravila o nagradnim igrama ako korisnici učestvuju u nagradnim igrama organiziranim putem naše web stranice (“usklađenost sa zakonom”). Kada date lične podatke Ferreru, Ferrero je dužan da ih obradi u skladu sa važećim zakonima, što može uključivati ​​zadržavanje i prijavljivanje vaših ličnih podataka javnim vlastima kako bi se osigurala usklađenost s poreznim, carinskim ili drugim zakonskim obavezama. Za potrebe takve obrade podataka nije potreban pristanak, s obzirom da je takva obrada neophodna radi ispunjavanja zakonskih obaveza (GDPR, član 6. stav 1.c). Za sprječavanje i otkrivanje zloupotrebe web stranice ili bilo koje prijevare počinjene putem web stranice (“zloupotreba / prijevara”).
 • Obrada podataka u ove svrhe neophodna je kako bi Ferrero mogao osigurati svoj legitimni interes u sprječavanju i otkrivanju aktivnosti prijevare na web stranici ili zloupotrebe web stranice (u potencijalno kriminalne svrhe).

 

Ko će moći pristupiti vašim ličnim podacima?

Kao dio gore navedenih aktivnosti i svrha, Ferrero može podijeliti vaše lične podatke sa sljedećim subjektima („primaoci ličnih podataka“):

 • Druge kompanije unutar Ferrero grupe za interne administrativne svrhe; i dobavljači ugovornih usluga (procesori), koji pružaju specifične usluge obrade podataka ili pomoćne usluge (npr. skladištenje podataka, slanje poruka u naše ime, web hosting), upravljanje nagradnim igrama, korisničke usluge, IT usluge u vezi s upravljanjem web-stranice, e. -poštanske usluge) u ime Ferrera iu skladu sa uputstvima Ferrera, čiju nadležnost za zaštitu podataka Ferrero provjerava prije sklapanja potrebnih ugovora o obradi podataka.

Potpuna ažurirana lista prerađivača, koja može uključivati ​​i druge tvrtke unutar Ferrero grupe, dostupna je na zahtjev na privacy.hr@ferrero.com.

 • Odabrani pojedinci koje je Ferrero ovlastio da obrađuju osobne podatke potrebne za obavljanje aktivnosti strogo povezanih s pružanjem usluga putem web stranice (npr. tehničko održavanje mrežne opreme i elektroničkih komunikacijskih mreža), koji su se obavezali na povjerljivost ili podliježu odgovarajućoj pravnoj povjerljivosti obaveze zaposleni u Ferreri);
 • Javni organi, institucije ili organi javne vlasti u skladu sa važećim zakonima ili obavezujućim naredbama tih organa, institucija ili organa javne vlasti. Također možemo otkriti vaše lične podatke ako u dobroj namjeri vjerujemo da je otkrivanje neophodno za zaštitu vaše sigurnosti ili sigurnosti drugih, za provjeru prijevare ili za odgovor na zahtjev vlade.

Lični podaci neće biti otkriveni niti proslijeđeni trećim licima, osim u slučaju vanrednih korporativnih transakcija, kada se lični podaci mogu prenijeti ili dati trećim licima koja su kupci, zakupci ili punomoćnici.

 

Djeca

Postupajući u skladu sa relevantnim propisima o zaštiti privatnosti djece na internetu, Ferrero ne prikuplja svjesno lične podatke djece mlađe od 16 godina. Ferrero ozbiljno shvata zaštitu privatnosti dece. Stoga preporučujemo da roditelj ili staratelj pomaže i vodi djecu mlađu od 16 godina kada pretražuju web stranicu ili pristupaju uslugama koje nudi Ferrero. Prilikom pristupa web stranici, provjerava se starost posjetitelja i djeci mlađoj od 16 godina nije dozvoljeno korištenje web stranice ili usluga Ferrere. U slučaju da Ferrero primijeti da je nesvjesno prikupio lične podatke od djeteta mlađeg od 16 godina, Ferrero će te podatke odmah izbrisati. Ako roditelj/staratelj želi spriječiti maloljetnika da pristupi web stranici, postoje programi koji su lako dostupni i omogućavaju kontrolu pristupa internetu ili pojedinačnim web stranicama.

 

Sigurnost ličnih podataka

Svi lični podaci prikupljeni putem web stranice pohranjuju se i obrađuju na način koji smanjuje rizik od uništenja, gubitka (uključujući slučajni gubitak), neovlaštenog pristupa / korištenja ili korištenja koje nije u skladu s početnom svrhom prikupljanja podataka. To se postiže tehničkim i organizacijskim mjerama sigurnosti koje je uveo Ferrero.

 

Čuvanje ličnih podataka

Generalno, Ferrero zadržava vaše lične podatke samo onoliko dugo koliko je to striktno neophodno, u skladu sa razlozima zbog kojih su prikupljeni:

Ferrero zadržava lične podatke obrađene za pružanje usluga u periodu koji se smatra striktno neophodnim za ispunjenje takvih svrha. Međutim, podaci će se čuvati duže ako moramo rješavati bilo kakve pritužbe u vezi s pruženim uslugama ili ako moramo zaštititi interese Ferrera u vezi s potencijalnom odgovornošću u vezi s pružanjem usluga.

Lični podaci učesnika nagradnih igara čuvat će se samo onoliko koliko je potrebno za provođenje nagradne igre, a podaci o dobitnicima nagradne igre će se čuvati još 11 godina u skladu sa relevantnim odredbama računovodstva. Act. Ferrero zadržava lične podatke koji se obrađuju u svrhe marketinga i profiliranja od trenutka kada date svoj pristanak do trenutka kada ga povučete. Kada saglasnost ne bude povučena, tražit ćemo da je obnovite u određenim periodima od 24 mjeseca. Kada povučete privolu (ili je ne obnovite nakon zahtjeva za obnavljanje privole), vaši lični podaci se više neće koristiti u ove svrhe, iako ih Ferrero i dalje može zadržati radi zaštite interesa Ferrera u vezi s potencijalnom odgovornošću. sa tom obradom podataka (5 godina kao opšti rok zastare). Ferrero zadržava osobne podatke obrađene u svrhu Soft Spam-a, u skladu s važećim zakonima o elektroničkim komunikacijama, (oglašavanje putem e-pošte postojećim korisničkim uslugama ili proizvodima identičnim ili sličnim onima koje je korisnik prethodno naručio/kupio) od trenutka kada takva osobna pruža podatke Ferreru dok ne prigovorite na obradu u tu svrhu.

Od trenutka kada uložite prigovor na ovu obradu, vaši lični podaci se više neće koristiti u ove svrhe, iako ih Ferrero i dalje može zadržati u svrhu zaštite interesa Ferrera u vezi s potencijalnom odgovornošću povezanom s tom obradom.

Ferrero čuva lične podatke koji su obrađeni u svrhu usklađenosti s propisima u periodu propisanom određenim zakonskim obavezama za koje su lični podaci obrađeni.

Ferrero zadržava osobne podatke koji su obrađeni u svrhu sprječavanja zloupotrebe/prevare i analitiku u periodu koji se smatra striktno neophodnim za ispunjenje svrhe za koju su podaci obrađeni.

Nakon navedenih rokova svi podaci se brišu i anonimiziraju, osim onih podataka koje smo dužni čuvati duži period u skladu sa zakonskim propisima.

Koja su vaša prava? Kako ih možete postići?

Kao ispitanik, imate pravo da u svakom trenutku ostvarite sljedeća prava:

 • primanje potvrde o postojanju vaših ličnih podataka koje obrađuje Ferrero, pristup tim podacima i primanje kopije tih podataka;
 • ažuriranje, modificiranje i/ili ispravljanje vaših ličnih podataka kada su netočni ili nepotpuni;
 • brisanje vaših ličnih podataka, kada smatrate da je njihova obrada nepotrebna ili nezakonita, anonimizacija vaših ličnih podataka, blokiranje podataka čija je obrada nezakonita ili postavljanje ograničenja na njihovu obradu;
 • podnošenje prigovora protiv obrade vaših ličnih podataka, na osnovu relevantnih razloga koji se odnose na vašu ličnu situaciju, za koje smatrate da bi trebalo da sprečavaju Ferrero da obrađuje vaše lične podatke u određenu svrhu;
 • podnošenje žalbe na obradu vaših osobnih podataka u svrhu slanja reklamnih materijala, provođenja direktne prodaje, istraživanja tržišta ili u svrhu komercijalne komunikacije;
 • povlačenje pristanka za obradu podataka (u svrhe marketinga i profiliranja), kada vaš pristanak služi kao pravni osnov za obradu – to ne utiče na zakonitost obrade koja se provodi prije vašeg povlačenja privole.
 • zahtjev za ograničenje obrade vaših osobnih podataka kada smatrate da su osobni podaci koji se obrađuju netačni ili kada smatrate da je obrada podataka nepotrebna ili nezakonita, kao i kada ste se usprotivili obradi podataka;
 • prenosivost podataka – imate pravo na kopiju ličnih podataka koje ste dali Ferreru u strukturiranom, uobičajeno korištenom i strojno čitljivom obliku, kao i pravo da zatražite prijenos takvih ličnih podataka drugom kontroloru podataka.

Imajte na umu da većinu ličnih podataka koje dajete Ferreru možete promijeniti u bilo kojem trenutku, uključujući svoje postavke e-pošte, pristupom, gdje je to primjenjivo, svom korisničkom profilu koji ste kreirali na web stranici.

Kada se prijavite za usluge putem web stranice, možete odabrati jedno ili više sredstava komunikacije putem kojih će se vaši osobni podaci obrađivati ​​u marketinške svrhe (npr. telefon, SMS, e-mail, pošta, društvene mreže). Možete povući svoj pristanak za obradu za sva odabrana sredstva komunikacije, ili možete odabrati da blokirate samo određena sredstva (npr. ako povučete samo pristanak za marketinške poruke putem SMS-a, više nećete primati marketinške poruke putem SMS-a, ali i dalje možete primite ih putem SMS e-pošte) putem vašeg korisničkog profila koji ste kreirali na web stranici, gdje je to primjenjivo.

Možete povući svoju marketinšku saglasnost (za poruke koje primate putem e-pošte) klikom na odgovarajuću vezu na dnu svake marketinške poruke.

Svoj pristanak za kreiranje profila koji ste dali možete povući prihvatanjem kolačića u bilo koje vrijeme. Kada ste dali svoju saglasnost za kreiranje profila tako što ste označili polje, možete povući tu saglasnost promjenom svojih preferencija, u bilo kojem trenutku, unutar vašeg korisničkog profila koji ste kreirali na web stranici, kada je to primjenjivo.

Imate pravo ostvariti svoja prava prema važećim zakonima u bilo kojem trenutku slanjem relevantnog zahtjeva na privacy.hr@ferrero.com .

Izmjene i dopune

Ferrero zadržava pravo djelomičnih ili potpunih izmjena ovih Pravila privatnosti ili ažuriranja njihovog sadržaja, na primjer zbog izmjena važećih zakona. Ako Ferrero izvrši promjene, obavijestit ćemo vas putem medija na ovoj web stranici prije nego što promjene stupe na snagu. Ferrero vas stoga poziva da redovno provjeravate ovu Politiku privatnosti kako biste bili informirani o njihovim najnovijim ažuriranjima i kako biste bili informirani o tome kako Ferrero prikuplja i koristi lične podatke.